V popradskom kine Tatran zaznamenali iba mierny pokles návštevnosti

05.03.2006 Poprad

Poprad 5. marca (TASR) - Návštevnosť v popradskom kine Tatran oproti minulosti mierne poklesla, čo súvisí s otvorením nového trojsálového kina v zábavnom cen...
Poprad 5. marca (TASR) - Návštevnosť v popradskom kine Tatran oproti minulosti mierne poklesla, čo súvisí s otvorením nového trojsálového kina v zábavnom centre MAX. \"Verných divákov však máme ešte stále dosť. Dokonca vo februári 2006 sme mali asi o 600 divákov viac, než v rovnakom období minulého roka, \" uviedla pre TASR vedúca kina Eva Javorská.

Podľa nej návštevnosť kín poklesla na celom Slovensku. \"Február bol pre nás príjemným prekvapením, \" konštatovala Javorská. Poukázala na zaujímavú marcovú ponuku kina Tatran, ktoré bolo v predvečer víkendu dejiskom slávnostnej premiéry rodinnej komédie českej režisérky Márie Poledňákovej \"Ako sa krotia krokodíly\".
Po Bratislave a Košiciach bol Poprad tretím slovenským mestom, kde slávnostne uviedli nový film nadväzujúci na úspešné príbehy o horolezcovi Lubošovi a baletke Anne.
\"Film sa nakrúcal vo Vysokých Tatrách, verím, že o to viac osloví divákov z regiónu. Musím však povedať, že všetky filmy pani režisérky Poledňákovej sú veľmi obľúbené, \" konštatovala vedúca. Spresnila, že film Ako sa krotia krokodíly budú premietať do stredy 8. marca.
V uplynulom roku využilo filmovú ponuku kina Tatran v Poprade asi 50 tisíc divákov. Za prvé dva mesiace tohto roka to bolo vyše 5 tisíc. Návštevnosť zvyšujú filmy atraktívne pre dospelého či detského diváka. Do tejto kategórie zaradila Javorská aj ďalšie diela českej kinematografie.
 

Vyberte región

mark